Life science and biotechnologies MedTechNL

Binnen de KIC-call ‘Sleuteltechnologieën voor minimaal invasieve interventies in de zorg’ zijn zes onderzoeksprojecten toegewezen. Consortia van onderzoekers, bedrijven, medici en maatschappelijke organisaties gaan aan de slag met het ontwikkelen van slimme medische technologie die minimaal invasieve interventies mogelijk maakt. In totaal is 9 miljoen euro beschikbaar, waarvan NWO 6,3 miljoen euro financiert en partners 2,7 miljoen.

Lees meer

Transitie van invasieve naar minimaal invasieve interventies

Om gezond oud te worden is het belangrijk om zowel professioneel als sociaal deel te nemen aan de samenleving. Een lang verblijf in een ziekenhuis kan dit beperken. Effectieve minimaal invasieve interventies met zo min mogelijk nevenschade voor de patiënt verkorten het ziekenhuisverblijf en geven burgers de mogelijkheid om snel weer actief deel te nemen aan de maatschappij.

De call ‘Sleuteltechnologieën voor minimaal invasieve interventies in de zorg’, richt zich op de transitie van invasieve naar minimaal invasieve interventies. Dit zijn behandelingen met minimaal ingrijpende methoden en middelen die zo min mogelijk impact hebben op de patiënt. Het gebruik van sleuteltechnologieën kan helpen deze behandelingen te verbeteren en nevenschade te beperken. De call sluit aan bij de Kennis- en Innovatieagenda (KIA) Sleuteltechnologieën.

Life science and biotechnologies MedTechNL