Workshop NWA-ORC: Regenaratieve geneeskunde

Agenda

31 mei 2024
Jaarbeurs (NL)

Workshop NWA-ORC: Regenaratieve geneeskunde

NWO organiseert tussen 6 mei en 28 juni collaboratieve workshops voor de veertien thema’s in de NWA-ORC 2024. De workshops van Regeneratieve geneeskunde vinden plaats op 15 en 31 mei.

Meer informatie

Doel van het thema

Binnen de NWA-route Regeneratieve Geneeskunde proberen we onder andere modellen van weefsels en organen te maken voor laboratoriumonderzoek. Door deze modellen te bestuderen, leren we meer over hoe organen zich ontwikkelen en wat er misgaat bij verschillende ziekten. We kunnen deze modellen ook gebruiken om medicijnen te ontwikkelen en te testen.

Dit thema richt zich op de innovatie en toepassing van menselijke 3-dimensionale (3D)-weefsel modellen. Met dit thema willen we zorgen dat er vooruitgang geboekt wordt in zowel de biomedische innovatie als de toekomstige implementatie van deze modellen om het onderzoeksveld en de gezondheidszorg verder te helpen. Directe klinische toepassingen vallen buiten dit thema.

Meld je aan voor de KIA ST nieuwsbrief

 

Programma's

Door de globalisering gaan innovatieprocessen sneller dan ooit, en hierop inspelen vraagt veel kennis en handelingsvermogen. De sleuteltechnologieën in onze Kennis- en Innovatie Agenda zijn breed toepasbaar en altijd in ontwikkeling. Wij spelen in op de voortgang via onze actuele programma's.

Bekijk de programma's