Industriedag Smart Materials | 19 april 2024

Agenda

19 april 2024
Generaal Majoor Kootkazerne, Stroe (NL)

Industriedag Smart Materials | 19 april 2024

In het streven naar innovatie en strategische autonomie wil Defensie het Nederlandse bedrijfsleven, de kennisinstellingen en opdrachtgevers uitnodigen om op een innovatieve manier met ons samen te werken en kansrijke ideeen aan te dragen. Het belang van dit initiatief is dat alle partijen die relevante kennis hebben over materialen, deze in een veilige en open setting kunnen delen. Partijen die capaciteit kunnen leveren worden aangemoedigd om deel te nemen. De eerste industriedag is specifiek gericht op Multifunctionele composieten voor militair gebruik en vindt plaats op 19 april 2024 op de Generaal Majoor Kootkazerne in Stroe.

Voor het Ministerie van Defensie zijn composietmaterialen een van de innovatie speerpunten voor veelbelovende toepassingen, bijvoorbeeld op schepen en in voertuigen. Samen willen we de uitdaging aangaan om innovatieve oplossingen te vinden voor de volgende onderwerpen:

  1. Multifunctionele composieten voor militair gebruik
  2. Smart materials
  3. Additieve Fabricagetechnieken

Er is daarnaast grote interesse bij Defensie om innovaties te identificeren op de volgende onderwerpen:

  • Lichtgewicht materialen en sterke, multifunctionele constructies
  • Brandwerende composieten die niet giftig zijn
  • Composieten met sensoren voor monitoring
  • Bio-composieten (duurzaamheid, recycling)
  • Innovatieve productiemethoden om composieten te verwerken en herstellen

Meld je aan

Meld je aan voor de KIA ST nieuwsbrief

 

Programma's

Door de globalisering gaan innovatieprocessen sneller dan ooit, en hierop inspelen vraagt veel kennis en handelingsvermogen. De sleuteltechnologieën in onze Kennis- en Innovatie Agenda zijn breed toepasbaar en altijd in ontwikkeling. Wij spelen in op de voortgang via onze actuele programma's.

Bekijk de programma's